Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета с елда, яйца и краставички

Пълнени кюфтета с елда, яйца и краставички

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пълнени кюфтета с елда, яйца и краставички5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • кайма - 500
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • чубрица
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 бр. бял, сух
  • сол - при нужда
  • магданоз
  • газирана вода - 3 - 4 с.л.
  • плънка
  • елда - 3 с.л. сварена
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйцa - 2 бр. сварени белтъка , но може и цели
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се каймата за кюфтета с настъргана глава лук и всички изброени подправки. В купа се смесват сварени нарязани кубчета яйца, кисели краставички и сварена и отцедена елда.

Късаме топче кайма с големина на едра мандарина и сплескваме в чиния. Поставя се чаена лъжичка плънка и с мокри с вода ръце се оформят кюфтета, леко сплескани отгоре.

Пържат се всички пълнени кюфтета в загрято олио до златисто и изваждаме върху салфетка да попие мазнината. Като гарнитура за кюфтета сервираме краставици и домати.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: