Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Турски специалитет с ориз (Duvaklı pilav)

Турски специалитет с ориз (Duvaklı pilav)

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Турски специалитет с ориз (Duvaklı pilav)
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кайма - 250 г
  • ориз - 2 в.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сминдух - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата с 1 глава наситнен лук. Овкусете със сол на вкус, черен и червен пипер, кимион, сминдух и доматено пюре.

Бъркайте и смъкнете от котлона, когато каймата е готова.

Оставете да изстине.

Изчистете и измийте ориза.

В подходящ съд загрейте маслото и сипете ориза вътре. Запържете за няколко минути, след което добавете около 3 и 1/2 в.ч. вода. Ако след поемането на водата, оризът все още не е готов - добавете още вода.

Овкусете със сол.

След като изстине леко, сипете ориза във форма за торта с отварящо се дъно и изравнете. Най-отгоре сипете каймата - изравнете отново готовия пилаф.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: