Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети по баконски

Свински котлети по баконски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Свински котлети по баконски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 4 бр. котлети
  • гъби - 100 г
  • сланина - 80 г
  • сметана - 100 г
  • мас - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете котлетите, начукайте и ги посолете. Поръсете ги с черен пипер и ги изпържете с маста на силен огън от двете страни.

Извадете котлетите. В останалата мас изпържете настъргания лук, прибавете на кубчета нарязаната сланина и нарязаните на парченца гъби. Изпържете.

Снемете съда от огъня, прибавете червен пипер, налейте малко вода, поставете котлетите и задушавайте до омекване.

Извадете омекналите котлети, прибавете сметаната в останалия сос и възварете. По желание поднесете с със задушен ориз или варени картофи.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: