Задушени картофи с шунка на тиган

26/02/2019
"Лесни аламинути за изгладнели лакомници, които искат само най-доброто "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • шунка - 200 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • лук - 2 стръкчета пресен
  • ябълки - 3 бр. кисели
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков, може и от кубче
  • магданоз - 1/2 връзка
  • ким - на вкус или дафинов лист
  • индийско орехче - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сварете ги в подсолена вода с ким или дафинов лист и ги нарежете на колелца, а после на половинки.

В дълбок тиган сгорещете олиото, задушете в него нарязаните стар лук и пресен лук, залейте с бульона и варете 15 мин.

Прибавете нарязаните на едри парчета ябълки, наситнената шунка и подправете с черен пипер, настъргано индийско орехче и сол.

Разбъркайте задушените картофи с прясното мляко, задушете около 5 мин. и сервирайте ястието, поръсено със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар