Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се почистват, измиват и подсушават. В купичка се приготвя смес, подобна на гъста паста, която се получава от смесването на олио, червен и черен пипер, сух босилек и майорана, чесън на прах и горчица. За по пикантен вкус може да се прибави малко чили на прах.
Бутчетата се поръсват със сол и обтриват с получената каша. Поставят се в плик за печене, а той на дъното на тавичка.
В тавичката се налива една чаена чаша вода, а пликът се пробожда с игла на няколко места. Бутчетата се пекат във фурна на 200 градуса за около час. След това пликът се разкъсва и бутчетата се допичат, за да хванат хубава коричка.
Коментари
Достатъчно е да се мариноват бутчетата и да се сложат в плик и да се пекат.