Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени в плик пилешки бутчета

Печени в плик пилешки бутчета

Печени в плик пилешки бутчета
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Трябва да ги изпечете така, че месото само да падне от кокалите - лесно е в плик"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • босилек - 1 /2 ч.л.
  • чесън - 1/2 к.л. на прах
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и подсушават. В купичка се приготвя смес, подобна на гъста паста, която се получава от смесването на олио, червен и черен пипер, сух босилек и майорана, чесън на прах и горчица. За по пикантен вкус може да се прибави малко чили на прах.

Бутчетата се поръсват със сол и обтриват с получената каша. Поставят се в плик за печене, а той на дъното на тавичка.

В тавичката се налива една чаена чаша вода, а пликът се пробожда с игла на няколко места. Бутчетата се пекат във фурна на 200 градуса за около час. След това пликът се разкъсва и бутчетата се допичат, за да хванат хубава коричка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lida Angelova
Lida Angelova
Не разбрах надупчения плик във вода за какво е. Напълно измислена рецепта.
Достатъчно е да се мариноват бутчетата и да се сложат в плик и да се пекат.
14.08.2019 15:36
2
1