Начин на приготвяне
Картофите (3 бр.) белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме в тенджерка, заливаме с вода и сваряваме, но без да възваряваме, като минута, преди да свалим от котлона, прибавяме към тях царевица от консерва (1/2 ч.ч.).
Сварените картофи и царевица, сипваме в голяма цедка или гевгир и оставяме хубаво да се отцедят от водата. В купа сипваме майонеза (4 с.л.) и заквасена сметана (3 с.л.).
Прибавяме към тях щипка сол, куркума, джинджифил и зехтин (1 с.л.). Разбъркваме и при получения сос, слагаме картофите, царевицата и нарязаната ситно туршия (1/2 ч.ч.).
Прибавяме и нарязани на тънки кръгчета дебърцини. Разбъркваме хубаво салатата и сервираме в чинийки, украсена с маслини и нарязани пера зелен лук.