Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Кебап от свинска плешка с праз

Кебап от свинска плешка с праз

Кебап от свинска плешка с праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинска плешка - 700 г
  • праз - 4 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета. За да не е прекалено сухо, е добре да има мазнина по него. В случая месото е от свинска плешка.

В дълбок тиган се загрява олио, след което в него се слага нарязаното месо. Периодично свинското се разбърква, слага се сол на вкус и когато е полуготово се прибавя почистеният и нарязан на колелца праз.

Готвенето продължава, докато омекне лукът и месото се изпържи кебапът. Накрая се поръсва със смлян черен пипер. Лесно и просто ястие от свински кебап, подходящо да се консумира с чаша червено вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: