Сладкиш с кори

Сладкиш с кори2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Сами ще приготвите и корите, и крема, но като опитате сладкиша, ще разберете, че усилието си се струвало"

Необходими продукти

  • брашно - 320 г
  • конфитюр - 500 г от ябълки, кайсии или круши
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 60 г краве
  • мляко - 400 мл прясно
  • заквасена сметана - 200 г подсладена
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд за месене сипете брашното на купчинка, направете кладенче в средата и сипете яйцата и солта.

Бъркайте сместа внимателно, като прибавяте постепенно млякото, докато се получи гладка смес и от нея изпечете кори с маслото в тиган с диаметър 18 см.

Наредете корите в чиния една върху друга, като намазвате всяка с по 2-3 с.л. от конфитюра.

Завършете с кора. Намажете я с подсладена заквасена сметана.

Нарежете сладкиша на парчета и поднесете с ябълково вино или мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: