Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от варен мозък

Пастет от варен мозък

Пастет от варен мозък1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • мозък - 1 бр. телешки
  • кисели краставички - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • яйца - 3 бр.твърдо сварени
  • оцет - 3 с.л. или лимонов сок
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте подготвения телешки мозъка и го сложете да се вари на умерен огън около 30 мин. в кипящата вода, в която сте добавили дафиновите листа, 1 с.л. оцет и солта.

Извадете мозъка от бульона и когато изстине напълно, смесете с останалите продукти и пасирайте до пастет. Поднесете на препечена филия.

Поръсете с черния пипер и ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: