ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен Шоколад»Домашен течен шоколад

Домашен течен шоколад

Домашен течен шоколад
11/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"И преди големите фирми да дойдат тук, вкъщи се правеше разкошен домашен течен шоколад по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • мляко - 250 г на прах
  • масло - 125 г краве
  • захар - 250 г
  • какао - 5 с.л. препълнени
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • вода - 250 мл
  • ядки - препечени и счукани (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата и разтворете в нея захарта, свалете сместа от котлона и добавете маслото, ванилията и лимонената киселина.

Бъркайте леко, докато се разтвори маслото, след което изсипете горещия разтвор в сухата смес от какаото, млякото на прах и по желание леко препечени и счукани ядки.

Енергично бъркайте с лъжица, докато и малките бучки от какаото се разтворят.

Готовият течен шоколад налейте топъл в бурканчета и след като изстине, го оставете в хладилника.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: