Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Бързи гювечета с кашкавал и яйце

Бързи гювечета с кашкавал и яйце

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Бързи гювечета с кашкавал и яйце
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Перфектните гювечета са именно такива - бързи и много апетитни"

Необходими продукти

  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 50 г
  • чушки - 1 - 2 бр. печени
  • олио - 1 с.л.
  • домати - 2 с.л. консерва
  • чубрица - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме гювечето, като най-отдолу изсипваме олиото. Върху него поставяме консервирани домати.

Нарязваме кашкавала на плочки, който поставяме по стените на самото гювече. Върху доматите консерва натрошаваме сиренето и поръсваме с чубрица.

Отгоре нарязваме печени чушки на кубчета, счукваме яйцето и затваряме капачето на гювечето. Поставяме във фурната или в микровълнова фурна и печем до запичане на самото яйцето.

Бележка: Продуктите са за едно гювече. За повече порции, трябва да бъдат увеличени.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: