Гризини с мащерка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
27/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва, брашно, вода, сол, 1 с.л. олио и суха мая. Разбърква се с вилица на каша, после се замесва тесто и оставяме за 20 минути на топло да втаса.

Разточва се на тънка правоъгълна кора, отгоре се намазва с олио и поръсваме сушена мащерка.

Срязва се правоъгълника на две части по дължина и се реже на соленки с дебелина 1 см.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 10 минути, докато добият лек загар и изваждаме от фурната. Поднасяме с чай или айран.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар