Пълнени чушки с млечна заливка

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
771
93
21/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките се измиват и се попарват, след което се почистват от семето. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло. Прибавя се оризът, а след това и грисът да се позапържат. Сместа се посолява и се наръсва с червен пипер и магданоз.

Залива се с 1 чаена чаша гореща вода и се оставя да ври, докато течността попие. Подготвените пиперки се напълват с охладената смес, потапят се в брашно, нареждат се върху зелеви или лозови листа и се покриват също със зелеви или лозови листа.

Притискат се с порцеланова чиния и се заливат с разредения с 1 чаена чаша вода зелев сок. Варят се на тих огън.

Ако пиперките са варени със зелеви листа, се прави застройка от брашно (1 супена лъжица) и малко студена вода, която се сипва в соса на ястието, кипва се няколко минути и се оттегля от огъня.

Ако са приготвени с лозови листа, се прави застройка от яйцето и киселото мляко, след като ястието от пълнени чушки се отстранява от огъня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар