Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Патладжани, залети със сметана на фурна

Патладжани, залети със сметана на фурна

Патладжани, залети със сметана на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • домати - 2 бр
  • сметана - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • галета - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на филии.

Посоляват се и се слагат в наклонен съд, за да се оттече горчивият им сок.

В малка, намазана с мазнина тавичка се нареждат на редове патладжани и филии от червените домати, като се завършва с червени домати.

Между редовете се наръсва настърган кашкавал и се слага по 1 – 2 супени лъжици сметана.

Ястието се залива с останалата сметана и се наръсва с черен пипер, кашкавал и галета.

Пече се запеканката в умерено загрята фурна около 1 ч.

Поднася се със задушен ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: