Карамелизирани банани

22/01/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак404
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се нарязват на едри парчета. Маслото се загрява в тиган и в него се запържват бананите, като се внимава да не се разкъсат.

После тиганът се дръпва от огъня и около бананите се наръсват захар и ром. Тиганът отново се връща на котлона, докато захарта се разтопи и бананите се овалят в нея. Добавят се подправките.

След 2 – 3 минути карамелизираните плодове се свалят от огъня и се поръсват със счуканите бадеми. Готовите карамелизирани банани се поднасят горещи с топка ванилов сладолед. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар