Начин на приготвяне
Почистваме добре магданоза, измиваме и нарязваме на ситно. В купа си разтопяваме маслото, а сиренето го натрошаваме.
Чукваме яйцата в купа и добавяме сиренето, както и магданоза и хубаво разбъркваме. От всяка кора нарязваме триъгълници, като всеки един намазваме с разтопеното масло и слагаме по 1 с.л. от плънката.
Прегъваме навътре двата края на кората и навиваме към върха на стегнато руло. Намазваме краищата на приготвените бюреци с вода, за да се залепят хубаво.
На котлона си поставяме тигана заедно с олиото и изчакваме да се загрее.
Поставяме турските банички и пържим от двете страни.
Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме готовите банички на тиган, докато са още горещи.
Вижте също как да си направите турски бюрек или любимите турски пържени филийки Джиджи папа.
Коментари
магданоз