Турски банички на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваЕксперт526422857
22/01/2019
"Да вдигнат ръка всички, които си падат по вкусните и лесни за приготвяне банички "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 315
  • Преглеждания за месеца8896
  • Преглеждания за седмицата1070
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистваме добре магданоза, измиваме и нарязваме на ситно. В купа си разтопяваме маслото, а сиренето го натрошаваме.

Чукваме яйцата в купа и добавяме сиренето, както и магданоза и хубаво разбъркваме. От всяка кора нарязваме триъгълници, като всеки един намазваме с разтопеното масло и слагаме по 1 с.л. от плънката.

Прегъваме навътре двата края на кората и навиваме към върха на стегнато руло. Намазваме краищата на приготвените бюреци с вода, за да се залепят хубаво.

На котлона си поставяме тигана заедно с олиото и изчакваме да се загрее.

Поставяме баничките и пържим от двете страни.

Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме готовите банички на тиган, докато са още горещи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Да,стават,но тогава няма да са Турски .Рецептата за турски банички е със сирене ,яйца ,масло и обезателно
магданоз
1
0
Нали
Нали
30.11.2019 17:35
Също стават много добре и с кайма.
0
0