Турски банички на тиган

22/01/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт455122096
"Да вдигнат ръка всички, които си падат по вкусните и лесни за приготвяне банички "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 742
  • Преглеждания за месеца530
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистваме добре магданоза, измиваме и нарязваме на ситно. В купа си разтопяваме маслото, а сиренето го натрошаваме.

Чукваме яйцата в купа и добавяме сиренето, както и магданоза и хубаво разбъркваме. От всяка кора нарязваме триъгълници, като всеки един намазваме с разтопеното масло и слагаме по 1 с.л. от плънката.

Прегъваме навътре двата края на кората и навиваме към върха на стегнато руло. Намазваме краищата на приготвените бюреци с вода, за да се залепят хубаво.

На котлона си поставяме тигана заедно с олиото и изчакваме да се загрее.

Поставяме баничките и пържим от двете страни.

Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме готовите банички на тиган, докато са още горещи.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти