Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Турски банички на тиган

Турски банички на тиган

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9404k7k6
Турски банички на тиган
Снимка: Диана Костова
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да вдигнат ръка всички, които си падат по вкусните и лесни за приготвяне банички."

Необходими продукти

  • кори за баница - 6 кори
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Почистваме добре магданоза, измиваме и нарязваме на ситно. В купа си разтопяваме маслото, а сиренето го натрошаваме.

Чукваме яйцата в купа и добавяме сиренето, както и магданоза и хубаво разбъркваме. От всяка кора нарязваме триъгълници, като всеки един намазваме с разтопеното масло и слагаме по 1 с.л. от плънката.

Прегъваме навътре двата края на кората и навиваме към върха на стегнато руло. Намазваме краищата на приготвените бюреци с вода, за да се залепят хубаво.

На котлона си поставяме тигана заедно с олиото и изчакваме да се загрее.

Поставяме турските банички и пържим от двете страни.

Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме готовите банички на тиган, докато са още горещи.

Вижте също как да си направите турски бюрек или любимите турски пържени филийки Джиджи папа.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Вкуснииии.... чудесна закуска се получава!
29.02.2020 20:49
1
Покажи всички подкоментари
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Да,стават,но тогава няма да са Турски .Рецептата за турски банички е със сирене ,яйца ,масло и обезателно
магданоз
30.11.2019 17:57
2
Нали
Нали
Също стават много добре и с кайма.
30.11.2019 17:35
1