Задушено свинско филе със сос от ябълки

17/01/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене130 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо176
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г бонфиле
  • ябълки - 2 бр. големи
  • лук - 2 глави дребни, кромид
  • олио - 120 мл
  • бульон - 200 мл
  • вино - 120 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото до златисто приготвеното свинско филе и когато е готово, го извадете.

В същата мазнина задушете ситно нарязания лук и обелените и нарязани на филийки ябълки.

Налейте виното и бульона и задушавайте още няколко минути.

Посолете сместа и я пасирайте.

Изсипете в тенджера получения сос и запърженото бонфиле и задушавайте около 1 час.

Нарежете готовото задушено свинско на филийки и го сервирайте, полято със соса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар