Задушено свинско филе със сос от ябълки

17/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г бонфиле
  • ябълки - 2 бр. големи
  • лук - 2 глави дребни, кромид
  • олио - 120 мл
  • бульон - 200 мл
  • вино - 120 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Задушено Свинско

Начин на приготвяне

Запържете в олиото до златисто приготвеното свинско филе и когато е готово, го извадете.

В същата мазнина задушете ситно нарязания лук и обелените и нарязани на филийки ябълки.

Налейте виното и бульона и задушавайте още няколко минути.

Посолете сместа и я пасирайте.

Изсипете в тенджера получения сос и запърженото бонфиле и задушавайте около 1 час.

Нарежете готовото задушено свинско на филийки и го сервирайте, полято със соса.

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
5.50 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар