Крем за торти и рула

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
15/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се 400 мл прясно мляко със захар и ванилия. Отделно се разбиват жълтъците с нишестето, брашното и останалото прясно мляко, бърка се с телена бъркалка.

На тънка струя сипваме разбити жълтъци и бъркаме с тел да не загори.

Котлонът е на средна степен. Когато кремът се сгъсти, се сваля от огъня. Добавяме маслото, да се разтопи и оставяме да се охлади малко.

Обелени зрели банани се намачкват с вилица на пюре и смесваме с крема. Сипваме в чаши и сервираме с кръгчета банан.

Вкусно кремче, което може да се поднесе като десерт. Но е подходящо и за намазване на торти, рула и други сладкиши.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар