Курабии за диабетици

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
13/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо694
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бадемово брашно - 2 ч.ч.
  • пшенично брашно - около 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • подсладител - 2 ч.л., течен
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • бадемово масло - 1 к.ч. (или зехтин)
  • био какао - 2 ч.л. или брашно от рожков
  • шоколад за диабетици - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа се пресяват двата вида брашно и какаото и се разбъркват, за да се смесят.

Към тях се добавят бадемовото масло (или зехтина) и подсладителя.

Шоколадът се начупва на много дребно (почти на трохи). В случая аз ги минах през чопър, като натисках бутона на интервали, за да се смелят по-едро.

Добавете шоколада към брашната.

Разбийте яйцата с бакпулвера и сипете на тънка струйка към брашната, като едновременно с това започвате да месите с ръка.

Трябва да се получи меко тесто и в зависимост от големината на яйцата - може да се наложи да добавите малко повече брашно от даденото количество.

Оформете курабийките и ги изпечете на предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност (около 15 минути)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар