Рязано кисело зеле

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
198
12/02/2019
"Пригответе си от рано рязано кисело зеле в буркани, че зимата наближава, а тогава чудната гозба с него е неизбежна част от поне няколко дни от седмицата"
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 781
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за 5 буркана по 3 литра.

Почистеното и измито зеле нарязваме на тънки ивици, като отстраняваме кочаните и твърдите жили.

Всеки 3 кг зеле слагаме в голям емайлиран съд и разбъркваме добре със солта и кимиона, докато омекне.

После натъпкваме зелето в буркана, докато пусне от сока си. Затваряме плътно бурканите с пластмасови капачки.

Поради това, че ферментацията започва, бурканите се оставят три пръста празни отгоре, за да не протече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар