Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус с грис и тиква за диабетици

Мус с грис и тиква за диабетици

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Мус с грис и тиква за диабетици
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"С грижа за здравето и без компромис с вкуса - мус с грис и тиква за диабетици"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 г нискомаслено
  • грис - 1 к.ч. пшеничен
  • стевия - 1 ч.л. на прах
  • канела - 1 к.л.
  • тиква - 2 с.л. сварена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се в подходящ съд прясното мляко с чаена лъжичка стевия. Сипва се на тънка струя пшеничен грис и се разбърква с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Сваляме от котлона. Варена тиква се отцежда и с вилица се намачква на пюре. Сипва се млечният грис в чаши или купички. Отгоре се разпределя по една, две лъжици от тиквеното пюре и поръсваме щедро с канела.

Десертът се сервира охладен. Канелата е бич за диабета, всеки ден може да се употребява, за да регулира кръвната захар. Чуден десерт за диабетици!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: