Начин на приготвяне
За тази Бистра пилешка супа с фиде първо в тенджера слагаме пилешкото месо наливаме около 2 литра вода, сол и поставяме на котлона да ври.
През това време си нарязваме зеленчуците на малки кубчета.
Когато месото се е сварило, изваждаме месото от пилешкия бульон и го прецеждаме.
Към него добавяме първо моркова и лука.
Оставяме да ври за около 5 минути и след това добавяме и нарязаните на дребно картофи. След още 5 минути добавяме и натрошеното фиде и варим до пълно сваряване на фидето и картофите.
Свареното пилешко месо обезкостяваме и го накъсваме на дребни парченца, като го добавяме към пилешката супа, добавяме и магданоза.
Оставяме така за кратко, след което премахваме нашата бистра супа от котлона.