Пица с бекон и чери домати

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
931
204
01/01/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в малка купичка заедно със захарта. Залива се със затоплената вода и се оставя да шупне.

Брашното се пресява, прибавя му се сол, а след това и шупналата мая. Замесва се гладко тесто за пица, като по средата на месенето се прибавя зехтинът.

Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Достатъчно е за две малки или една голяма пица.

След това тестото се разточва на набрашнена повърхност на тънка кора и се прехвърля в намазнена и набрашнена тава.

Намазва се с доматено пюре, а отгоре се нареждат нарязаните бекон и зелена чушка. Чери доматите се разполовяват и се разпределят върху пицата.

Накрая се поръсва с настъргана моцарела и сух босилек. За да е сочна пицата, може да се полее с малко зехтин. Нашата домашна пица се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар