Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Новогодишни солени топчици

Новогодишни солени топчици

Новогодишни солени топчици
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Солени хапки, които ще придадат още по-празничен вид на трапезата за Нова година, а и ще впечатлят всички около нея"

Необходими продукти

  • козе сирене - 200 г
  • моцарела - 100 г настъргана
  • чесън - 1/2 скилидки
  • майонеза - 2 с.л.
  • орехи - смлени
  • маслини - без костилка
  • магданоз - дръжки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква или пресова, след което се поставя се в купа.

Козето сирене се настъргва на едро ренде направо в купата със счукания чесън. Прибавят се настърганата моцарела и майонезата. Продуктите се обърква добре на гъста каша.

С мокри ръце се взема от сместа и се оформят малки топченца, които се овалват в смлени орехи или счукани орехи.

Топчетата се нареждат в плато или чиния. От маслините се изрязват двете крайчета (като капачета) и се слагат по едно на всяка топчица.

За ушенцата на импровизираните новогодишни играчки се използват прегънати на две дръжки от магданоз. Страхотна разядка!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: