Мини солени кифлички

28/12/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак48237
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко затопляме водата и в нея сипваме кисело мляко (2-3 с.л.), захар (1 щипка), сол (1 к.л.), бакпулвер (1 щипка), мая суха (1 ч.л.), олио (1 с.л.) и разтопено масло (1 с.л.).

Прибавяме и яйце (1 бр.). Разбъркваме хомогенно и постепенно сипваме брашно и омесваме меко и еластично тесто.

Оставяме тестото да втаса, завито с кърпа или полиетиленово фолио. Когато е готово, с намазани с олио ръце, правим топчета. Всяко леко разтегляме. Намазваме с четка с разбити яйца. Слагаме натрошено сирене и продълговато парченце краве масло.

Навиваме кифлички, като леко подвиваме към средата от ляво и от дясно, да не излиза плънката при печене.

Готовите солени кифлички подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио. Намазваме отгоре кифличките с разбитите яйца и слагаме малко парченце масло.

Печем в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовите кифлички, още горещи, може да напръскаме с вода и да завием с кърпа да омекнат.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар