Мини солени кифлички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
144
495
550
52
28/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо682
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

Леко затопляме водата и в нея сипваме кисело мляко (2-3 с.л.), захар (1 щипка), сол (1 к.л.), бакпулвер (1 щипка), мая суха (1 ч.л.), олио (1 с.л.) и разтопено масло (1 с.л.).

Прибавяме и яйце (1 бр.). Разбъркваме хомогенно и постепенно сипваме брашно и омесваме меко и еластично тесто.

Оставяме тестото да втаса, завито с кърпа или полиетиленово фолио. Когато е готово, с намазани с олио ръце, правим топчета. Всяко леко разтегляме. Намазваме с четка с разбити яйца. Слагаме натрошено сирене и продълговато парченце краве масло.

Навиваме кифлички, като леко подвиваме към средата от ляво и от дясно, да не излиза плънката при печене.

Готовите солени кифлички подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио. Намазваме отгоре кифличките с разбитите яйца и слагаме малко парченце масло.

Печем в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовите кифлички, още горещи, може да напръскаме с вода и да завием с кърпа да омекнат.

Силиконова въртяща точилка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова въртяща точилка
10.99 лв.
Виж ››

Ако тестото често присъства на вашата трапеза под различна, вкусна форма, вероятно ви трябва удобна точилка, с която да го превръщате в такава. С удобни за захващане дръжки и въртящ се цилиндър, нашата силиконова точилка е идеална за целта.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар