Начин на приготвяне
Леко затопляме водата и в нея сипваме кисело мляко (2-3 с.л.), захар (1 щипка), сол (1 к.л.), бакпулвер (1 щипка), мая суха (1 ч.л.), олио (1 с.л.) и разтопено масло (1 с.л.).
Прибавяме и яйце (1 бр.). Разбъркваме хомогенно и постепенно сипваме брашно и омесваме меко и еластично тесто.
Оставяме тестото да втаса, завито с кърпа или полиетиленово фолио. Когато е готово, с намазани с олио ръце, правим топчета. Всяко леко разтегляме. Намазваме с четка с разбити яйца. Слагаме натрошено сирене и продълговато парченце краве масло.
Навиваме кифлички, като леко подвиваме към средата от ляво и от дясно, да не излиза плънката при печене.
Готовите солени кифлички подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио. Намазваме отгоре кифличките с разбитите яйца и слагаме малко парченце масло.
Печем в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовите кифлички, още горещи, може да напръскаме с вода и да завием с кърпа да омекнат.