Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Гръцки сарми с кайма и сланина

Гръцки сарми с кайма и сланина

Гръцки сарми с кайма и сланина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Дайте ни малко сланина и гледайте какви уникално вкусни гръцки сарми с кайма и сланина ще ви приготвим за хапване"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 40 г
  • праз - 1 стрък
  • сланина - 80 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • вино - 100 мл бяло
  • зелев сок
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме кочана от зелката, отделяме листата и по-големите нарязваме на парчета.

Смесваме каймата с ориза, ситно нарязаните праз и сланина, подправяме с червения и черния пипер, щипка чубрица и малко сол и омесваме, като прибавяме малко зелев сок. В листата завиваме по 1 ч.л от сместа и оформяме зелеви сарми. Може да са малки, но може и по-големи, ако така ги предпочитате.

На дъното на тенджера нареждаме няколко парчета сланина и зелеви листа и върху тях в концентрични кръгове редим сармички. Притискаме отгоре с чиния, заливаме с бялото вино и 1 ч.ч. вода и варим на слаб огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: