Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена херинга по японски

Пържена херинга по японски

Пържена херинга по японски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • херинга - 4 бр. големи
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • За маринатата
  • вино - 8 с.л.
  • сос - 8 ч.л.
  • За соса
  • соев сос - 8 ч.л.
  • оцет - 4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибaта.

Смесваме виното и соевия сос. С тях приготвяме марината за риба.

Поливаме рибите и ги оставяме да се мариноват 30 минути, като ги обръщаме 2-3 пъти. Междувременно смесваме добре съставките за соса, докато захарта се разтопи.

Овалваме рибите в брашното. Загряваме олиото и пържим херингата по 3 минути от всяка страна до златисто. Преди да сервираме пържената риба, я поливаме със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: