Пълнена тиква

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пълнена тиква
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • ябълки - 1 бр.
  • дюля - 1/2 бр
  • орехи - 1/2 шепа
  • мед - 3 с.л.
  • канела - 1 к.л.
  • локум - 1/2 кутийка
  • сушени плодове - 1/2 шепа по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата. Аз ползвах долната част на тиквата, защото е тип цигулка и е малка, затова и продуктите са малко като количество.

Отрязваме горната тънка част и отстраняваме. Почистваме от семената.

Ябълката, дюлята и локума нарязваме на дребни кубчета. В съд смесваме всички съставки и разбъркваме. Пълним тиквата.

След като е готова поставяме в тавичка и изсипваме 1 ч.ч вода в нея. Поставяме във фурната и печем до омекването на самата тиква. Поднасяме печената тиква топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: