Начин на приготвяне
Измиваме ориза и го поставяме в съд с вода, където го сваряваме до готовност. За приготвянето на соса обелваме лука и нарязваме на ситно.
Запържваме за кратко, като поръсваме с червения пипер, наливаме малко гореща вода и задушаваме за около 5 минути.
Обелваме доматите и нарязваме на дребно и прибавяме към лука. Поръсваме със захарта и чубрицата и оставяме да се вари за още няколко минути.
Кюфтетата приготвяме, като нарязваме лука и го прибавяме към каймата, заедно с готовия ориз.
Към тях добавяме яйцето, солта и поръсваме с черния пипер. Омесваме каймата и оформяме кюфтета.
В тиган с олио ги изпържваме до готовност. В тавичка сипваме доматения сос и подреждаме готовите кюфтета.
Поставяме във фурната и печем за около 10 минути нашите кюфтета в доматен сос.
Поднасяме в чиния, като слагаме по две кюфтета и от доматения сос. Отгоре поръсваме със ситно нарязания магданоз.