Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос с хрян и шипков мармалад

Сос с хрян и шипков мармалад

Сос с хрян и шипков мармалад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4
"Сосът с хрян и шипков мармалад е подходящ за студени предястия и пастети."

Необходими продукти

  • хрян - 200 г
  • мармалад - 250 г шипков
  • лук - 50 г кромид
  • коняк - 50 мл
  • оцет - 30 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на ситно ренде изчистения и измит хрян, сипете оцета и разбъркайте със ситно настъргания лук.

Добавете мармалада и коняк, посолете и разбъркайте.

Сосът е подходящ за печено месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: