Бъркани яйца с пресни гъби

Марио НиколовМарио НиколовНовак
25/01/2019
"Аламинути за изгладнели души - бъркани яйца с пресни гъби "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 500 пресни, нарязани
  • лук - 2 глави
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се задушават заедно с лука в растителното масло с добавка на малко вода и щипка сол.

Като омекнат гъбите, се заливат с яйцата, разбити със сол и черен пипер на вкус.

Оставят се няколко минути на тих огън, за да се стегнат яйцата, като се бъркат периодично.

Към всяка порция бъркани яйца се прибавя малко краве масло, след което отгоре се наръсва магданоз.

Отделно се поднася салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар