Ципура с пресни зеленчуци

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
198
01/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Сготви60 мин.
Общо95 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се овкусяват със сол и пипер. Намазват се със зехтин и се пекат на скара или плоча за няколко минути и от двете страни до златисто.

Зеленчуците, почистени, измити и нарязани на филии, се запържват в малко зехтин. Овкусяват се със сол, пипер, стръкче мащерка и розмарин. Запържват се така, че да останат хрупкави. Накрая се добавя чесънът.

Зеленчуците и филетата от ципура се нареждат в тава или плато и се заливат с дресинга, приготвен от изцедения лимонов сок, зехтин и сол.

По желание ястието може да се украси с доматчета и маслини при поднасяне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: