Понички от тиквички

Понички от тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиквички - 500 г
  • джоджен - 2 стръкчета
  • брашно - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъкът се разбива на сняг. Тиквичките се настъргват или се нарязват на съвсем малки кубчета.

Брашното, зехтинът и жълтъкът се разбиват с тел и се поръсват със сол и черен пипер. Тиквичките се оставят да се отцедят.

После се смесват с джоджена и при непрекъснато бъркане се добавя белтъкът, така че да се получи кремообразна смес, която се обърква с жълтъчната.

Голямо количество зехтин се затопля в дълбок тиган, след което с помощта на лъжица в него се пускат топки от тестено – тиквената смес и се пържат зеленчукови кюфтета до леко златисто.

Готовите солени понички се изваждат в голяма чиния, застлана с кухненска попивателна хартия. Сервират се топли млечен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: