Торта с бишкоти, пудинг и орехи

Илияна ДимоваИлияна ДимоваЕнтусиаст13931299
10/12/2018
"За тортите с любов - вижте как да приготвите лесна и много сочна торта с бишкоти, пудинг и орехи "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 293
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бишкоти - 100 г Савоярди
  • пудинг - 1 пакетче, нишесте ванилия
  • прясно мляко - 2 ч.ч. за сваряване на пудинга
  • вода - 1/2 ч.ч. за разтваряне на пудинга
  • захар - 8 с.л.
  • кафе - 1 ч.ч. разтворено готово подсладено
  • масло - 30 г
  • орехи - 2 - 3 с.л. смлени
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотената торта приготвяме във форма за сладкиш с диаметър 16-17 см. Приготвяме пудинга, като в касерола наливаме прясно мляко (2 ч.ч.). подслаждаме със захар (8 с.л.) и като заври млякото и захарта се разтопи, наливаме към него с непрекъснато разбъркване, разтворен във вода пудинг - нишесте ванилия (1 пакетче).

Варим с непрекъснато разбъркване с бъркалка и като се свари и сгъсти пудингът, дръпваме от котлона и прибавяме краве масло (30 г). Във формата за сладкиш, сипваме няколко лъжици от свареният пудинг. Отгоре подреждаме половината от бишкотите, напоени с кафе.

Върху тях отново сипваме пудинг и редим сиропирани с кафе бишкоти. Най-отгоре на сладкиша сипваме пудинг. Слагаме готовия сиропиран сладкиш в хладилник и като се охлади, внимателно изваждаме от формата, като леко минаваме с остро ножче по периферията на формата и обръщаме тортата в чиния.

Поръсваме готовия сладкиш със смлени орехови ядки и ванилена захар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар