Печено пиле върху бутилка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печено пиле върху бутилка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3
"Тайната на най-сочното печено пиле върху бутилка е разкрита, всички подробности четете в рецептата"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 бр. пиле или кокошка
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • олио
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бутилка - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд си поставяме разтопеното масло, малко олио и всички останали подправки за пиле.

Разбъркваме добре, така че олиото и маслото, както и другите подправки, да се смесят.

Пилето измиваме много добре и го намазваме хубаво със сместа. Оставяме го да престои, намазано с тази смес, няколко часа на хладно.

Вземаме бутилката наливаме равно количество бира и вода. Сместа трябва да стига два пръста под ръба на гърлото на бутилката.

Допълваме шишето с останалата смес от мазнина и подправки. Върху пълното шише внимателно поставяме пилето, така че гърлото на бутилката да излезе.

Слагаме пилето с бутилката в тава. Преди това си палим огъня, като по средата си оформяме кръг, в който ще поставим тавата.

Поставяме я захлупваме с тенекия, за да се покрие самото пиле. Печем до готовността на пилето и ако е нужно, допичаме.

След като преценим, че печеното пиле е почти готово, премахваме тенекията и вече на слаб огън печем до получаване на хрупкава коричка.

Поднасяме нашето Печено пиле върху бутилка с бира или вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: