Начин на приготвяне
В съд си поставяме разтопеното масло, малко олио и всички останали подправки за пиле.
Разбъркваме добре, така че олиото и маслото, както и другите подправки, да се смесят.
Пилето измиваме много добре и го намазваме хубаво със сместа. Оставяме го да престои, намазано с тази смес, няколко часа на хладно.
Вземаме бутилката наливаме равно количество бира и вода. Сместа трябва да стига два пръста под ръба на гърлото на бутилката.
Допълваме шишето с останалата смес от мазнина и подправки. Върху пълното шише внимателно поставяме пилето, така че гърлото на бутилката да излезе.
Слагаме пилето с бутилката в тава. Преди това си палим огъня, като по средата си оформяме кръг, в който ще поставим тавата.
Поставяме я захлупваме с тенекия, за да се покрие самото пиле. Печем до готовността на пилето и ако е нужно, допичаме.
След като преценим, че печеното пиле е почти готово, премахваме тенекията и вече на слаб огън печем до получаване на хрупкава коричка.
Поднасяме нашето Печено пиле върху бутилка с бира или вино.