Кекс с две яйца и прясно мляко

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
09/12/2018
"Опитайте и ще ни благодарите - това е перфектната рецепта за кекс "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 336
  • Преглеждания за месеца3038
  • Преглеждания за седмицата112
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете формата за кекс обилно с маргарин и приберете в хладилник.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Белтъците разбийте със захарта до пухкав сняг, докато консистенцията стане такава, че когато съда, в който се намира се обърне, то да си остава непроменено.

Оставете настрани.

Към жълтъците добавете бакпулвера, ванилиите, ваниловата захар, прясното мляко. Смесете ги с помощта на миксер.

На части прибавете пресятото брашно (тук вече си сменете приставките на миксера с ония за месене на тесто).

След това сипете белтъците на 2-3 пъти и бъркайте до хомогенна смес с шпатула или дървена лъжица.

Изсипете сместа в във формата и изпечете на предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (проверете след 30 минути с клечка).

Докато кекса ви се пече - пригответе глазурата.

Смесете сухите съставки (какаото, нишестето и захарта), разбъркайте с лъжица, сипете прясното мляко, бъркайте с бъркалка и поставете на котлона на умерен огън до сгъстяване. Бъркайте през цялото време, тъй като се сгъстява бързо и залепва.

Докато глазурата е гореща добавете маслото и шоколада (около 50 гр.) и бъркайте, докато се разтопи.

След като кекса е поизстинал, глазурата - също, залейте кекса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар