Кекс с две яйца и прясно мляко

09/12/2018
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваЕнтусиаст15231592
"Опитайте и ще ни благодарите - това е перфектната рецепта за кекс "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции20
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 307
  • Преглеждания за месеца8883
  • Преглеждания за седмицата363
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете формата за кекс обилно с маргарин и приберете в хладилник.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Белтъците разбийте със захарта до пухкав сняг, докато консистенцията стане такава, че когато съда, в който се намира се обърне, то да си остава непроменено.

Оставете настрани.

Към жълтъците добавете бакпулвера, ванилиите, ваниловата захар, прясното мляко. Смесете ги с помощта на миксер.

На части прибавете пресятото брашно (тук вече си сменете приставките на миксера с ония за месене на тесто).

След това сипете белтъците на 2-3 пъти и бъркайте до хомогенна смес с шпатула или дървена лъжица.

Изсипете сместа в във формата и изпечете на предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (проверете след 30 минути с клечка).

Докато кекса ви се пече - пригответе глазурата.

Смесете сухите съставки (какаото, нишестето и захарта), разбъркайте с лъжица, сипете прясното мляко, бъркайте с бъркалка и поставете на котлона на умерен огън до сгъстяване. Бъркайте през цялото време, тъй като се сгъстява бързо и залепва.

Докато глазурата е гореща добавете маслото и шоколада (около 50 гр.) и бъркайте, докато се разтопи.

След като кекса е поизстинал, глазурата - също, залейте кекса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар