Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Пържени кюфтета от прясно зеле

Пържени кюфтета от прясно зеле

Пържени кюфтета от прясно зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 800 г
  • олио - ¾ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • ориз - 3 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • За паниране
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното зеле се нарязва на ситно и се задушава с 1 – 2 супени лъжици растително масло и малко подсолена вода до омекване, след което се смесва с ориза, сварен през това време в малко подсолена вода.

Прибавят се гъст сос бешамел, приготвен от маслото, брашното и млякото, отделно изпържения лук, черен пипер, магданоз, сол и яйцата.

Ако сместа е рядка, се прибавя и малко галета.

От тази смес се правят кюфтета, които се панират в разбитите яйца, а след това в смесените брашно и галета и се изпържват в останалото растително масло.

Зеленчуковите кюфтенца се поднасят топли с кисело мляко и салата по избор.

Към всяка порция кюфтета от прясно зеле може да се прибави настърган кашкавал.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: