Мусака от прясно зеле

10/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо479
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства, нарязва се на тънки ленти и се посолява, след което се претрива с ръце да поомекне.

В половината от растителното масло се задушава лукът, ситно нарязан, и към него се прибавя постепенно зелето, като се задушава до омекване.

Към омекналото зеле се прибавят половината от доматите, нарязани на дребно, оризът, черен пипер и сол. Останалите домати се нарязват на филийки.

С половината от филийките се покрива дъното на намазаната с мазнина тавичка, слага се зелето и отгоре се нареждат от доматите.

Едно от яйцата се разбива с половината прясно мляко и с тази смес се залива мусаката. Пече се в умерено загрята фурна до зачервяване.

Междувременно с останалото растително масло, брашното и млякото се прави светъл сос, който след като поври няколко минути, се оттегля от огъня.

При интензивно бъркане се прибавят постепенно разбитите с щипка сол яйца. Тази вегетарианска мусака се залива с получения сос и се пече отново до зачервяване.

Наръсва се с настърган кашкавал и се пече още 2–3 мин. Поднася се със салата и цедено мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар