Кисело зеле с ориз на фурна

Марио НиколовМарио НиколовНовак
13/12/2018
"Класическа Бурания, каквато само един мераклия може да приготви "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 014
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • лук - 3 - 4 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В половината мазнина се задушава с щипка сол ситно нарязаният лук.

Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен.

Отделно в останалата мазнина се задушава нарязаното зеле, като се добавя 2 – 3 супени лъжици топла вода.

Като омекне зелето, се прибавят оризът и 2 чаени чаши топла вода.

Киселото зеле с ориз се пече 20 мин в умерена фурна.

Наръсва се с счукан черен пипер и се поднася.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар