Кисело зеле със зрял фасул

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
781
93
04/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • боб - 1 ч.ч.
  • олио - ¾ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в студена вода, а на другия ден се сварява с добавка на 1-2 супени лъжици растително масло.

В останалата мазнина се задушават лукът и зелето, ситно нарязани.

Когато поомекне зелето, към него се добавя свареният боб.

Сместа се наръсва с червен пипер, изсипва се в тава и се пече 25 мин.

Готовото ястие се наръсва със стрит джоджен и се поднася. Невероятно вкусно кисело зеле със зрял фасул.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар