Кисело зеле със зрял фасул

04/12/2018
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • боб - 1 ч.ч.
  • олио - ¾ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в студена вода, а на другия ден се сварява с добавка на 1-2 супени лъжици растително масло.

В останалата мазнина се задушават лукът и зелето, ситно нарязани.

Когато поомекне зелето, към него се добавя свареният боб.

Сместа се наръсва с червен пипер, изсипва се в тава и се пече 25 мин.

Готовото ястие се наръсва със стрит джоджен и се поднася. Невероятно вкусно кисело зеле със зрял фасул. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар