Топли мариновани миди

MarianaMariana
Джедай
198
106
102
24/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват много добре, слагат с в тенджера без вода, заливат се с виното и се задушават на тих огън.

Когато се отворят всички, месото се почиства от черупките и се връща обратно в тенджерата. Мидените ядки се заливат с бульона, в който са се варили.

Маслото се загрява, запържва се в него за кратко брашното и се разрежда с малко от бульона, след което всичко се изсипва при мидите и се вари за около 4-5 минути. Поръсва се с червен пипер.

Ястието се снема от котлона, подправя се с жълтъците - разбити с лимоновия сок и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Поднасяме мидите топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар