Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Кашкавалчета със сусам и царевичен корнфлейкс

Кашкавалчета със сусам и царевичен корнфлейкс

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Кашкавалчета със сусам и царевичен корнфлейкс
Снимка: Илияна Димова
10 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • кашкавал - 400 - 500 г
  • яйца - 2 - 3 бр
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • галета - 1 к.ч.
  • корнфлейкс - 5 - 6 с.л. царевичен натрошен
  • сусам - 2 с.л.
  • олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавала нарязваме на парченца - хапки. Всяко кашкавалче, намокряме с вода. В купичка разбиваме яйцата с щипка сол. В чиния сипваме царевично брашно.

Всяко кашкавалаче овалваме с царевично брашно и слагаме в друга чиния, поръсена с брашно. Към останалото царевично брашно, прибавяме галета и натрошен царевичен корнфлейкс и сусам. Разбъркваме хубаво да се смесят.

Кашкавалените хапки, панираме в разбитите яйца, а после и в смесената суха панировка. Изпържваме кашкавалчетата в повече нагрято олио до златисто. Изваждаме, когато станат златисти и слагаме върху хартия да се отдели мазнината от пърженето.

Получава се разкошен кашкавал пане - опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: