Пюре от грах Сен Жермен

MarianaMarianaДжедай56193720
30/09/2019
"Перфектното допълнение към всяка пържола - нежно пюре от грах "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният грах се вари до готовност, в подсолена вода, като се пуска в нея след като е завряла.

Може да се използва и грах от консерва, който трябва да се отцеди добре и да се свари в подсолена вода.

Свареният грах с прецежда, след което се прекарва през сито. Прибавя се към прясното масло и се разбърква на топло.

Ако се получи прекалено гъсто пюре, се разрежда с прясното мляко. Овкусява се със сол и се поднася като гарнитура към печени меса и пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар