Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от аспержи по аржентински

Пюре от аспержи по аржентински

MarianeMariane
Джедай
202169
Пюре от аспержи по аржентински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"А опитвали ли сте ароматно пюре от аспержи - разкошно е"

Необходими продукти

  • аспержи - 1.2 кг бели
  • масло - 100 г
  • каймак - 50 г
  • нишесте - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и се сваряват в подсолена вода до готовност, след което се отцеждат много добре и е прекарват през преса или сито за пюре.

Към тях се добавя маслото, каймак и сол на вкус.

Може да се получи така, че пюрето да стане прекалено рядко, тогава към него се добавя нишесте, размито с малко студена вода.

Разбърква се добре, докато е още топло, за да се сгъсти и се сервира топло - със задушен спанак.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: