ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Лесен щрудел с ябълки и орехи

Лесен щрудел с ябълки и орехи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k8585
Лесен щрудел с ябълки и орехи
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Имаме безброй причини да си хапваме този щрудел толкова често, но главната е, че е наистина много вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, рендосват се на едро ренде. В купа се смесва кристална захар и смлени орехи.

В кръгла тава, намазана с олио, се поставят по две кори, между тях се поръсва олио, отгоре се разпределя настъргани ябълки, поръсваме със захар и орехи.

Следват две кори с олио, ябълки и пак захар. Така се редят всички кори.

Отгоре се поръсва с олио и печем в загрята фурна 180°C до златисто.

Изважда се щруделът, нарязваме и поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: