Ябълки, запечени в тесто

Ябълки, запечени в тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • ябълки - 5 бр. средно големи
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 1 с.л. краве
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ром - 1 ч.л.
  • захар - ½ ч.ч. кристална
  • пудра захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете в намаслена тава почистените от кората и семките и нарязани на резени ябълки.

Залейте ги с тестото, което сте приготвили от брашното, кристалната захар, яйцата, млякото и рома.

Печете във фурна на 250°, но ако тестото бързо се зачерви, намалете на 180 градуса.

Поръсете десерта с пудра захар, след като го извадите от фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: