Постен грах с чушки, домати и моркови

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1405
27/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме граха в голяма цедка и измиваме с вода. Лука (1 бр.) белим и настъргваме или нарязваме на ситно. Моркова (1 бр.) измиваме, белим и нарязваме. Чушките (2 бр.), почистваме от дръжките и семената и нарязваме на парченца.

В тенджерка в малко олио (4-5 с.л.) и вода, задушаваме да омекнат морковът, чушките и лука. Като останат на мазнина, прибавяме грах, къри, черен пипер, червен пипер (2 ч.л.) и брашно (1 ч.л.).

Наливаме топла вода (2-3 ч.ч.) и варим няколко минути. После прибавяме и обелени, нарязани ситно домати (при необходимост посоляваме ястието) и варим още няколко минути до сгъстяване.

Сервираме постния грах топъл с наситнен пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар