Дзабайоне (Zabaione)

marcheva14marcheva14
Новак
651533k
Дзабайоне (Zabaione)
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр. разделени
  • захар - 3 с.л.
  • марсала - Мадейра или Порто също са възможни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата поделяме на жълтъци и белтъци. Запазва се една половинка от по-голямата черупка от счупените яйца. Тя ще е мярка за добавянето на виното Марсала.

Жълтъците се поставят в купа заедно със захарта и половин черупка вино Марсала.

Разбиват се до побеляване и се поставят на водна баня, при непрекъснато разбиване се приготвя гладък крем за 10 мин. Получава се нежен, пухкав, гладък крем.

Изсипва се в чаши или стъклена купичка, гарнира се с бишкота с добавка от чашка Марсала.

Десертът се сервира топъл.

От рубриката: 28 десерта от Италия, които трябва да се опитат, преди да умрете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: