Ароматни портокалови толумбички

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
29/11/2018
Приготвяне80 мин.
Готвене45 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме парено тесто като в гореща вода пускаме 50 г масло и след като водата уври, добавяме брашното на 1 път и бъркаме енергично, докато се образува тесто, което да не лепи по стените на съда.

Оставяме да изстине.

След като е изстинало, добавяме яйцата едно по едно, като след всяка омесваме, докато се смесят напълно. Добавяме останалите съставки и отново омесваме, докато се смесят добре.

Шприцоваме толумбичките в сгорещено олио.

Захарен сироп за тях приготвяме, като водата със захар заври и започне да се сгъсти. Преди да се смъкне от котлона, се добавя и портокаловия сок.

Готовите толумбички трябва да се пускат в горещ сироп и се оставят за 10 секунди, след което се местят в друг съд.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар